Lampen en loepen

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-12 van 27

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-12 van 27

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst

Loeplampen en loepen voor handwerken: het beste zicht op je creatie

Loeplampen en loepen zijn onmisbaar bij veel handwerktechnieken zoals borduren, haken en breien. Niet alleen als het zicht minder wordt, maar het is ook fijner werken bij kleine details. Een loeplamp schijnt perfect bij als je uiterst nauwkeurig moet werken. Ook voor je kralenhobby, modelbouw, puzzelen of diamondpainting is een loeplamp een goede investering.

Wat zijn de redenen om te werken met een loeplamp?

  • Bij handwerken en andere hobby's gaat het vaak om precisiewerk. Details zijn door de vergroting van een loeplamp veel beter te zien. Ook patroonschema's die in handleidingen vaak erg klein worden afgedrukt zijn zo makkelijker af te lezen.
  • Werken met een loeplamp is minder belastend voor de rug en ogen. Je hoeft niet meer voorovergebogen op het handwerk te turen. Hoofdpijn en scheelkijken zijn zo verleden tijd.
  • Met een loeplamp kun je nauwkeuriger werken, en voorkom je onnodige fouten.

Soorten loeplampen

Bij Happy Crafts hebben we een groot aanbod aan betrouwbare loeplampen en loepen. Daarbij kun je kiezen uit de volgende soorten:

Tafelmodel loeplampen

Deze lampen worden op een tafel of werkbank geklemd. Ze zijn ideaal voor het handwerken aan een tafel of in een stoel.

Kies voor een beweegbare kop als je vanuit verschillende invalshoeken je project wilt bekijken.

Heb je ruimte aan tafel dan is een tafelmodel met stabiele staander een uitstekende keuze. 

Staande loeplampen

Deze loeplampen zijn ideaal voor het handwerken aan een tafel of in een stoel. Ze hebben een flexibele stang waarmee je de loep op de juiste positie kunt plaatsen. Zo beweeg je de loeplamp makkelijk tot schoothoogte als je graag in een stoel borduurt, breit of haakt. Deze loeplampen zijn ook heel prettig om bij te lezen.

Staande loeplampen zijn demontabel verkrijgbaar. Heb je de loeplamp niet nodig dan kun je ze makkelijk opbergen.

Loep

Een loep houd je vast met één hand, maar kun je ook met een touwtje om de nek op de borst laten rusten. Zo heb je beide handen vrij om te werken. Of kies voor een loep die je op tafel kan zetten.
De loep vergroot tot 2x en heeft een geïntegreerde lens die tot 8x vergroot. Een gewone loep is universeel toepasbaar.

Hoe kies ik de juiste loeplamp voor handwerken of mijn andere hobby?

De aanschaf van een loeplamp kan best een investering zijn. Het is daarbij goed om te bedenken waarvoor je de loeplamp gaat gebruiken. Houd rekening met de volgende factoren en je hebt jarenlang plezier van de perfecte loeplamp.

Vergroting 

Loeplampen vergroten door middel van een lens. De sterkte van de kromming van een lens wordt uitgedrukt in de eenheid dioptrie. Bij de productinformatie van een loeplamp lees je ook vaak het aantal dioptrie. Hoe hoger de dioptrie, hoe groter de strekte van de lens.

De loeplampen van Happy Crafts maken het beeld vanaf 2x groter. Bij een vergroting van 2x kun je uitstekend handwerken. Praktisch is een loep met ook een geïntegreerde lens die tot 8x vergroot.

Licht 

Voor het onderscheiden van kleine details is goed licht een must. De loeplampen zijn (rondom) voorzien van led-verlichting met daglicht functie. Ledlamp verlichting werkt rustig voor de ogen. Daarnaast zijn ledlampen energiezuinig en geven ze weinig warmte af.

Bij de staande loeplamp Pure Elite Trispectrum kun je zelfs kiezen uit 3 lichtstanden: natuurlijk, daglicht en koel. Ook tafelmodel Daylight Halo Loeplamp heeft meerdere belichtingsmogelijkheden.

Comfort

Kijk welk gemak je wilt hebben bij het gebruik van de loeplamp. Wil je de lamp eenvoudig kunnen verplaatsen van de ene naar de andere werkplek dan is een tafelmodel loeplamp fit for the job. Deze loeplampen zijn er in handige compacte formaten.

Wil je de loeplamp niet steeds op tafel hebben, maar wel stand-by? Kies dan voor een inklapbaar model

Bij een vaste werkplek is de loeplamp met tafelklem een goede keuze die nauwelijks extra ruimte inneemt. De lamp is in de hoogte verstelbaar en kan met de kop naar alle kanten omgebogen worden.

Gemak

Werk je afwisselend aan tafel of in een comfortabele stoel in de woonkamer? Kies dan voor een loeplamp met meerdere toepasbaarheden. Je kunt bij de 3 in 1 of de 4 in 1 versie de loeplamp gebruiken als tafelmodel, maar er ook een staande lamp van maken. Naast verschillende praktische accessoires zijn beide modellen aan te sluiten op het stopcontact, maar werken ze ook op batterijen. 

Bij Happy Crafts hebben we een uitgebreide collectie aan loepen en loeplampen. Je hebt er gemak van bij het handwerken, maar ze zijn ook inzetbaar bij lezen, puzzelen en al je andere hobby's. We hebben voor iedere bezigheid een passende loeplamp. Ben je eenmaal gewend aan het comfort van een loeplamp dan wil je nooit meer zonder!