Pom Pom makers

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst

Pom pom makers: een handige tool voor de leukste pom poms

Met een vrolijke pompom maak je elk handgemaakt project nog leuker. Fleur je tas, sjaal of muts op met een pompon. Rijg pompoms op een lange draad en je hebt een gezellige slinger. Ook kun je van pompoms grappige beestjes maken. Pompoms maak je eenvoudig en snel met de handige pompom maker. Bij Happy Crafts kun je kiezen uit verschillende maten.

Wat is een pompom maker?

De pompom maker van Happy Crafts bestaan uit 2 uitklapbare schijven die met een pinnetje aan elkaar kunt bevestigen. In plaats van gedoe met de uitgeknipte kartonnen cirkels van vroeger maak je nu in een mum van tijd de mooiste pompoms. De pompom maker is zo eenvoudig in gebruik dat ook jonge kinderen ermee aan de slag kunnen. 

Hoe gebruik je de pompom maker?

Om een pom pom te maken met een pompom maker, volg je deze stappen:

1. Klap de pompom maker open en wikkel – met de draad van je af – beide schijfjes gelijkmatig vol. Draai niet te strak, dat bemoeilijkt straks het losknippen. Controleer of je het gevulde deel nog kunt terugklappen, anders moet je wat draad eraf halen.

2. Wikkel ook draad om het onderste deel van de pompom maker en klap beide helften weer terug. 

3. Knip met een scherpe schaar de pompon in het midden door. Met de schaar knip je via de sleuf in het midden van beide schijfjes. Doe dit in gedeeltes. In één keer door de dikke laag draad knippen is lastig. Houd beide delen van de pompom maker goed op de plaats.

4. Knip een lange draad af en wikkel deze stevig om de losgeknipte draadjes via het midden van de pompom maker.  Knoop de draad goed vast.

5. Klap de schijven van de pompom maker open en trek beide helften uit elkaar. De pompom is klaar!  

Tips voor het maken van pom poms

  • Wind garen om elk schijfje totdat de halve cirkel is gevuld. Wikkel niet te lang door, want dan wordt de pompom eivormig.
  • Draai het garen zo recht mogelijk om de pompom maker en werk heen en weer totdat alles gevuld is.
  • Gebruik voor het afbinden van de pompom altijd een sterke draad die je niet makkelijk kapottrekt. Kies een draad in dezelfde kleur waarmee je pompom hebt gewikkeld.
  • Knip de pompom na afloop netjes rond bij met een scherp schaartje.
  • Houd de pompom na de knipbeurt even boven stoom (van de fluitketel of de waterkoker). Zo zetten de draadjes uit en wordt de pompom lekker fluffy.
  • Van wol en acryl maak je de mooiste pompoms. Katoen kan ook, maar dat wordt wat zwaar en vallen er eerder openingen in de pompom. Wol heeft zachte vezels die perfect uitzetten in een pompom. De gedraaide bolletjes worden met wol het volst.

Voor het draaien van pompoms heb je relatief veel garen nodig. Acryl is dan qua budget de beste keuze. Ook is acryl beschikbaar in enorm veel kleuren. Met een bolletje in een kleurenmix maak je ook heel leuke pompoms.

Tips voor het kopen van een pompom maker

  • Er zijn verschillende soorten pompom makers op de markt. Bij Happy Crafts verkopen we een grote collectie pompom makers van het kwaliteitsmerk Clover. Met deze pompommaker maak je in een handomdraai de mooiste pompoms. Ze zijn eenvoudig in gebruik, kunnen tegen een stootje en zijn daarom ook heel geschikt voor jongere kinderen en mensen die creatief bezig zijn op de dagbesteding. De pompom maker van Clover heeft naar onze mening de beste prijs kwaliteitverhouding.
  • De Clover pompom makers worden verkocht in setjes met elk twee formaten. Bij iedere verpakking zit een duidelijke beschrijving met inspiratie voor leuke projecten. 
  • Pompommakers zijn er in verschillende formaten. Wil je kleine en grote pompoms maken, dan heb je dus meerdere pompom makers nodig. Handig is een setje van pompom makers met 4 afmetingen.