MUUD

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-12 van 92

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-12 van 92

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst

Muud is een Deens bedrijf dat gespecialiseerd is in de creatie van hoogwaardige, handgemaakte lederen accessoires. De tijdloze artikelen zijn een weerspiegeling van de Scandinavische ethos, die terug te vinden is in de stijl en functionaliteit van de producten.


Aanvankelijk concentreerde het bedrijf zich op handtassen en accessoires voor kappers en schoonheidsspecialisten, omdat er weinig producten waren die zowel aantrekkelijk als functioneel waren. Anderen in de handwerkwereld ontdekten al snel de eenvoudige maar doeltreffende ontwerpen, die ook op zoek waren naar een middel om hun benodigdheden te verkopen en een handige manier om ze op te bergen en mee te nemen. Dit is waar het bij "Muud Knitting" om gaat. Dit is een deel van de collectie gewijd aan de beste uitrusting voor alle liefhebbers van handwerken. Tassen, zakjes en opbergers voor breien en haken zijn speciaal gemaakt om aan de eisen van alle breisters en haaksters te voldoen.


Muud onderscheidt zich als merk door originele Deense ontwerpen te combineren met een passie voor vakmanschap en hoogwaardige, ecologische materialen. De ontwerpen worden gemaakt in Denemarken en vervolgens verscheept naar hun eigen faciliteit in India. Alleen huiden van lokale melkkoeien die een gelukkig en vrij leven leiden in India werden gebruikt als bron van materiaal. Om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de hoge Europese kwaliteitsnormen, wordt het leer gekleurd met Duitse verf. Het gebruikte leder is op duurzame wijze vervaardigd, waarbij de nadruk ligt op dierenwelzijn en een lage milieubelasting wordt nagestreefd.