Gratis verzenden vanaf € 49 (NL)

Snelle levering met PostNL

Veilig & gratis achteraf betalen

Niet goed geld terug

Happy Crafts Digideken KreaDoe

Digideken haken, doe je mee? 

n deze gekke periode kunnen we allemaal wel een beetje extra vrolijkheid en kleur gebruiken, daarom ontwierp Happy Crafts speciaal voor KreaDoe online een granny square die we met z’n allen willen haken om zo een digitale deken te creëren. Maak een foto van de digidekengranny die je volgens onderstaand patroon hebt gemaakt en plaats deze op sociale media onder de hashtag #digideken. Op deze manier laten we in iedere feed een vrolijke grannysquare opduiken, en als je klikt op deze hashtag word je toegedekt door een vrolijke digitale deken. 

Hoe doe je mee om deze vrolijkheid de wereld in te helpen?  

  1. Volg Happy Crafts op Instagram of Facebook
  2. Haak een of meerdere vrolijk gekleurde granny’s via onderstaand patroon 
  3. Maak een vierkante foto van alleen de grannysquare (geen achtergrond of accessoires op de foto)
  4. Plaats deze op Instagram of Facebook met de hashtag #digideken
  5. Tag @happycraftsnl en @kreadoe

Wat levert het naast een berg vrolijkheid voor jou op? 

Onder alle inzendingen verloten we nog een hele mooie prijs. Iedere ingezonden grannysquare telt als een deelname, hoe meer granny’s je haakt en opstuurt, hoe meer kans dus! Op 1 juni zullen we de winnaar bekend maken via Facebook en Instagram

Het patroon

Benodigdheden: 

• Katoen voor haaknaald 2,5mm – 3,5 mm 
   - Hoofdkleur 
   - Één of meerdere kleuren voor de hartjes 
• Haaknaald 3,5 mm 
• Naald om de eindjes mee af te hechten 
• Schaartje 

Gebruikte steken en afkortingen: 

• l = losse 
• hv = halve vaste 
• stk = stk 
• Puffsteek: [Omslaan, insteken, draadophalen]x4 = 9 lusjes op je naald. Draad omslaan en door alle lusjes op de naald halen. 1 losse om de puffsteek af te sluiten (deze laatste afsluitlosse niet vergeten! Deze hoort bij de puffsteek!) 

Opmerkingen: 

• 2 l aan het begin van elke toer telt niet als eerste stokje.  
• De toeren worden gesloten met een hv in het eerste gemaakte stokje, dus niet in de bovenste van de beginlossen 
• Wissel iedere keer in de laatste steek voor de kleurwisseling van kleur 
• De draad waar je niet mee haakt, loopt aan de achterkant mee. Je haakt om de kleur waar je niet mee haakt heen.  
• Voordat je van kleur wisselt, trek dan zachtjes aan de draad waarnaar je wisselt, zodat je draad netjes achter je werk meeloopt.  

Start met een magische ring, haak 2 l (telt niet als eerste stokje) 

1) *Haak 3 stk, 2 l in de magische ring.* Herhaal van * tot * nog 3 keer. Sla de 2 l over en sluit de toer met een hv in het eerste stokje. (12 stokjes, 4x 2-l-ruimtes) 

2) Haak 2 l. Haak een stokje in dezelfde steek. Haak vervolgens een stk in de volgende 2 steken en in de 2-l-ruimte. *Wissel in het laatste stokje van kleur (bijvoorbeeld naar paars). Haak een puff-steek, 2 l, puffsteek in de 2-l-ruimte. Wissel in de afsluitlosse van de puffsteek weer naar de hoofdkleur. Haak nog een stokje in de hoofdkleur in de 2-l-ruimte. Haak een stokje in de volgende 3 steken en een stokje in de 2-l-ruimte.* Herhaal van * tot * tot het einde van de toer. Sla de 2 l over en sluit de toer met een hv in het eerste stokje. Knip de gekleurde draad af.

3) Haak 2 l. Haak een stk in dezelfde steek. Haak vervolgens een stk in de volgende 3 steken. *Haak een stokje in de puffsteek en in de 2-l-ruimte. Wissel in dit laatste stokje van kleur (bijvoorbeeld naar blauw). Haak een puffsteek, 2 l, puffsteek in de 2-l-ruimte. Wissel in de afsluitlosse van de puffsteek weer naar de hoofdkleur. Haak nog een stk in de 2-l-ruimte en in de puffsteek (deze moet je even goed zoeken, maar deze zit net voor het eerste stokje in de hoofdkleur). Haak een stk in de volgende 5 steken.* Herhaal van * tot * tot het einde van de toer. Haak na de laatste hoek nog een stk in de 2-l-ruimte, in de puffsteek en een in het laatste stk. Sla de 2 l over en sluit de toer met een hv in het eerste stk. Knip de gekleurde draad af.

4) Haak 2 l. Haak een stk in dezelfde steek. Haak vervolgens een stk in de volgende 4 steken. *Haak een stk in de puffsteek en in de 2-l-ruimte. Wissel in dit laatste stokje van kleur (bijvoorbeeld naar groen). Haak een puffsteek, 2 l, puffsteek in de 2-l-ruimte (hoek). Wissel in de afsluitlosse van de puffsteek weer naar de hoofdkleur. Haak nog een stk in de 2-l-ruimte en in de puffsteek van de vorige toer (deze moet je even goed zoeken, maar deze zit net voor het eerste stk in de hoofdkleur). Haak een stk in de volgende 7 steken.* Herhaal van * tot * tot het einde van de toer. Haak na de laatste hoek nog een stk in de 2-l-ruimte, in de puffsteek en in de laatste 2 stk. Sla de 2 l over en sluit de toer met een hv in het eerste stk. Knip de gekleurde draad af.  

5) Haak 2 l. Haak een stk in dezelfde steek. Haak vervolgens een stk in de volgende 5 steken. *Haak een stk in de puffsteek en in de 2-l-ruimte. Wissel in dit laatste stk van kleur (bijvoorbeeld naar geel). Haak een puffsteek, 2 l, puffsteek in de 2-l-ruimte (hoek). Wissel in de afsluitlosse van de puffsteek weer naar de hoofdkleur. Haak nog een stk in de 2-l-ruimte en in de puffsteek (deze moet je even goed zoeken, maar deze zit net voor het eerste stk in de hoofdkleur). Haak een stk in de volgende 9 steken.* Herhaal van * tot * tot het einde van de toer. Haak na de laatste hoek nog een stk in de 2-l-ruimte, in de puffsteek en in de laatste 3 stk. Sla de 2 l over en sluit de toer met een hv in het eerste stk. Knip de gekleurde draad af.

6) Haak 2 l. Haak een stk in dezelfde steek. Haak vervolgens een stk in de volgende 6 steken. *Haak een stk in de puffsteek en in de 2-l-ruimte. Wissel in dit laatste stk van kleur (bijvoorbeeld naar oranje). Haak een puffsteek, 2 l, puffsteek in de 2-l-ruimte (hoek). Wissel in de afsluitlosse van de puffsteek weer naar de hoofdkleur. Haak nog een stk in de 2-l-ruimte en in de puffsteek (deze moet je even goed zoeken, maar deze zit net voor het eerste stk in de hoofdkleur). Haak een stk in de volgende 11 steken.* Herhaal van * tot * tot het einde van de toer. Haak na de laatste hoek nog een stk in de 2-l-ruimte, in de puffsteek en in de laatste 4 stk. Sla de 2 l over en sluit de toer met een hv in het eerste stk. Knip beide draden af. 

Hecht alle draadjes netjes af en span het vierkant op, bijvoorbeeld op een grannyspanner of met spelden in je vloerkleed of matras.  

Winkelwagen