Gratis verzenden vanaf € 49 (NL)

Snelle levering met PostNL

Veilig & gratis achteraf betalen

Niet goed geld terug

Categorieën

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

Aflopend sorteren

Macramé boeken

Macramé knopen is een eeuwenoude methode die kan worden gebruikt voor het maken van allerlei voorwerpen, zoals sieraden, halskettingen, doosjes, manden. Het feit dat macramé wordt geknoopt met ingelegde draden is een onderscheidend kenmerk. De gebruikte knopen zijn niet ingewikkeld; er zijn een paar basisknopen die op verschillende manieren kunnen worden herhaald, veranderd of gecombineerd. Macramé kan van verschillende materialen worden gemaakt, en het materiaal dat je kiest zal van invloed zijn op het eindproduct.


Technieken voor het knopen
Handwerktechnieken kunnen in vele groepen worden ingedeeld. Bij borduurtechnieken bijvoorbeeld worden specifieke steken op een ondergrond (vaak stof) gezet. Lapjes worden gemaakt met technieken als haken en breien, waarbij je gebruik maakt van haak- of breipennen. Je kan ook weven, waarbij je draden tot stof verwerkt met behulp van een weefraam of weefgetouw. Je maakt een lap of een bepaalde vorm van draden en vezels tijdens het knopen en vlechten, gewoonlijk zonder gebruik van machines of gereedschappen.
De draden (of andere materialen) vormen een knoop (of talrijke knopen) als onderdeel van een knooptechniek. Geknoopte steken worden ook wel borduursteken genoemd omdat de borduurdraad knopen vormt, maar als we het over knooptechnieken hebben, bedoelen we vooral procedures waarbij uitsluitend draden en andere niet-ondergrondse materialen worden gebruikt.


Knooptechnieken worden vaak gecombineerd met vlechtwerk. Het macramé-knoopwerk is momenteel de meest bekende knooptechniek. We zien het veel met touw, maar ook met kleine draadjes en linten kunnen mooie dingen worden gemaakt.


Wil je deze bekende knooptechniek onder de knie krijgen? Happy Crafts verkoop twee verschillende boeken om Macramé te leren. Het gaat hierbij om de boeken ‘Hip en Trendy Macramé - handwerkboek’ en ‘Macramé – handwerkboek’. 

Winkelwagen