Over Happy Crafts

Happy Crafts is de nieuwste aanwinst van retailorganisatie Handwerk.nl BV. Sinds 2011 zijn wij dé online specialist voor breien, borduren, haken en handwerken. Via onze webwinkels Borduurpakkettenwinkel.nl en Handwerk.nl ontvangen we maandelijks meer dan honderduizend bezoekers en verwerken we ruim veertigduizend orders per jaar. De passie voor handwerken is er nog steeds! Het assortiment wordt continu uitgebreid en je vindt bij ons de leukste ideeën voor woonaccessoires en mooie cadeaus. Met de lancering van Happy Crafts zijn je producten niet alleen snel thuisbezorgd, maar nu ook in de winkel te vinden.

Lees meer over het verhaal achter Happy Crafts:

Het begin: 2011 tot 2014
Breien, borduren en haken zijn de laatste jaren in opkomst. Niet voor niets, want het is het leukste om te doen! Vanuit de behoefte om lokaal, maar ook online goede handwerkmaterialen te kopen, start onze oprichtster Adriëlle Sterkenburg samen met Fred Brugmans in 2011 onderneming FRACE. Eind 2011 is het zover: de lancering van webshop Borduurpakkettenwinkel.nl. Hoewel niet iedere leverancier op dat moment gelooft in online verkoop van handwerkartikelen, houdt Adriëlle vol. De webshop blijkt voor veel – inmiddels vaste – klanten een uitkomst. De webshop groeit en al snel openen we een tweede webshop: Handwerk.nl. Eerst met een ruim assortiment voor borduren, maar al gauw worden daar de materialen en garens voor haken (zomer 2013) en breien (eind 2014) aan toegevoegd.

Onze webwinkels groeien snel. De uitgebreide service, maar ook de snelle levering en de mogelijkheid tot achteraf betalen worden gewaardeerd. Ruim een jaar na de officiële start, in januari 2013, verhuist ons bedrijf naar het huidige pand in Nijkerk. Een prachtig historisch pand met lekker veel ruimte voor alle borduurpakketten en materialen. Samen met deze groei breidt ook het team uit. 

In 2014 en 2015 breiden we het assortiment steeds verder uit met onder andere haakgaren en naalden en een compleet brei-assortiment. De onderneming barst intussen uit zijn voegen en het magazijn wordt zelfs tweemaal uitgebreid. Met steeds meer collega’s zorgen we ervoor dat alles op rolletjes loopt en de goede service, levering en garanties behouden blijven. 


Handwerk.nl is een succes!
Het succes van handwerk.nl is ook de consument niet ontgaan. We staan met Handwerk.nl in 2014 voor het eerst op de handwerkbeurs Kreadoe en Adriëlle wordt zelfs uitgenodigd bij het tv-programma RTL4 Wintertijd! In 2015 en 2016 is Handwerk.nl uitgegroeid tot één van de grootste online handwerkwinkels met tienduizenden tevreden klanten (gemiddelde klantwaardering een 9). 
In de webshops bieden we meer dan zesduizend artikelen aan, grotendeels vanuit voorraad geleverd. Handwerk.nl wordt in 2016 genomineerd voor een Thuiswinkel Award voor beste webwinkel hobby & cadeau, waar we natuurlijk heel erg trots op zijn! 


Continue optimalisatie
De stijgende lijn weten we ook in de jaren die volgen vast te houden. Jaarlijks breidt ons team zich uit en werken we verder aan automatisering en productuitbreiding, zodat we de grote hoeveelheid bestellingen nog efficiënter kunnen verwerken. Ook merken we dat er behoefte is aan nieuwe producten en creatieve oplossingen. In 2017 starten we met eigen haakpakketten, zoals de erg populaire dekens van A3elle, en breiden we flink uit met onder meer fournituren. Het assortiment wordt continu geoptimaliseerd zodat er altijd ruimte is voor populaire producten. 


Een nieuw begin
Vernieuwing staat bij ons hoog in het vaandel. In 2019 zien we dat er een nieuwe behoefte ontstaat. Die bij onszelf: het directe contact met klanten en het delen van onze passie voor handwerken. Online is het immers lastig om bepaalde technieken uit te leggen of om een eindresultaat te presenteren. Dat wil je soms zien en voelen. Steeds vaker hebben we het over de combinatie van klanten ontmoeten, beleving en inspireren. Vanuit die gedachte is er een nieuw idee ontstaan: de combinatie van winkels, online en events. Zodat onze klanten altijd kunnen kiezen: online bestellen of langsgaan in een winkel. Of ons ontmoeten op een event. Happy Crafts is geboren. 


In 2020 wijzigen we onze bedrijfsnaam in het herkenbare Handwerk.nl en is de start van Happy Crafts een feit. Op 1 februari 2020 openen de winkels in Haarlem en Zwolle. 

Happy Crafting!
 

Winkelmand