Haakgaren

Filter
Oplopend sorteren

Items 73-84 van 878

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Oplopend sorteren

Items 73-84 van 878

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst

Haakgaren

Haakgaren en haaknaalden zijn essentieel voor het haken van jouw volgende haakwerkproject. Haakgarens zijn in vele verschillende soorten verkrijgbaar zoals wol, katoen of acryl

Ook komen ze in verschillende diktes en kleuren. Bepaal zelf welk materiaal garen je het liefst gebruikt, sommige mensen kunnen wol niet goed verdragen of houden niet van acryl. Of kies voor een speciaal haakgaren zoals fluffy garen of garen met glitter erin. 


Zelf hebben wij ons eigen garen: Happy Crafts Favorite Cotton, een 100% gemerceriseerd katoen dat geschikt is voor allerlei uiteenlopende projecten. 

Wat is het verschil tussen breigaren en haakgaren?

Er is feitelijk geen verschil in breigaren en haakgaren. Je kunt met alle garens breien. Wel is er een voorkeur voor garens om mee te breien. Zo zijn katoen en acryl garens favoriet als haakgarens.  

Verschillende materialen haakgaren

Happy Crafts biedt hoge kwaliteit haakgaren. Er zijn veel verschillende soorten haakgaren verkrijgbaar, elk met unieke eigenschappen.

Vaak voorkomende haakgarens zijn:

  • Katoen: Katoen haakgaren is het perfecte garen voor de zomer. Het is een dun garen. Het voelt zacht en sterk aan, houdt je koel, kriebelt niet, rekt niet en is goed wasbaar. 
    De Favorite Cotton garen van Happy Crafts en de Catania garen van Schachemayr zijn veelzijdig in gebruik en zeer geliefd!
  • Acryl: Acryl haakgaren is zeer geschikt voor mensen die allergisch reageren op wol omdat acryl geen natuurlijke vezels bevat. Daarnaast is acryl sterk en rekbaar, waardoor het moeilijk is om te breken. Vervolgens is het makkelijk wasbaar en kleurvast. Populaire acryl haakgaren zijn Schachenmayr Bravo en Durable Comfy.
  • Wol: Perfect voor het haken van truien, sjaals, mutsen, knuffels en meer. Wol is veelzijdig en natuurlijk omdat het van de vacht van dieren komt. Denk aan schapen, alpaca’s, geiten, kamelen en lama's. Denk bijvoorbeeld aan Lang Yarns Baby Alpaca, Durable Mohair of Schachenmayr Merino Extrafine 120.
  • Bamboe: Bamboegaren is een zacht, glad garen dat ademend, warmteregulerend en vochtabsorberend is. Scheepjes Bamboo Soft is een vegan-friendly, zacht en verfijnd garen. Gemaakt van 50% bamboe en 50% katoen is dit garen perfect voor zachte en lichtgewicht kledingitems. 

 

Wat kan ik maken met haakgaren?

  • Kleding: Van truitjes tot aan broeken, met haakgaren kan je alle soorten kleding maken. De Catania katoen van Schachenmayr heeft een breed kleurenpalet. Met de hoeveelheid aan kleuren kan je echt van alles maken. Wil je een luxe garen van hoge kwaliteit? Bekijk dan eens de Lang Yarns Merino+ garen. Gemaakt van 100% Australische Merino wol, is dit een ontzettend luxe en zacht garen voor het maken van truien en sjaals.
  • Accessoires: Je kan ontzettend veel maken met haakgaren. Maak tassen, oorbellen, mutsen, wanten en meer! Met de Durable borduur- en haakkatoen wordt het gemakkelijker om de mooiste oorbellen te haken.
  • Woondecoratie: Je kan diverse woondecoraties maken met haakgaren. Denk aan kussens, dekens, keukendoek of placemats. De Durable Cosy Fine wordt gebruikt in dit leuke patroon voor het haken van een placemat.
  • Speelgoed: Haak de schattigste knuffels, speelgoed of amigurumi met haakgaren. Haak de hippe slungelhondjes of Funny knuffels. Of haak een geweldig leuk stapelringen speelgoed voor baby’s. 

 

De beste haakgaren kopen bij Happy Crafts

De uitgebreide collectie aan haakgarens kun je voordelig en veilig online kopen bij Happy Crafts.

Veel artikelen hebben wij op voorraad en hierdoor bieden wij een snelle levering. Veelal binnen 1-2 werkdagen verzenden wij je bestelling. Daarnaast verzenden wij met DHL. Bovendien heb je altijd 30 dagen niet-goed-geld-teruggarantie!