Nylon

Filter
Oplopend sorteren

Items 37-40 van 173

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Oplopend sorteren

Items 37-40 van 173

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst

Nylon garen

Nylon is een synthetische textielvezel en heeft een bekende naam in de textielindustrie. Het is vooral bekend door het gebruik in kleding. Het nylon garen is gemaakt van een soort polyamide. 

De eigenschappen van nylon garen

Nylon heeft, net als polyamide, dezelfde indrukwekkende eigenschappen. 

  • Nylon garen is duurzaam en sterk: Nylon is zeer sterk en ook nog eens slijtvast. Dit zorgt ervoor dat je langdurig kan genieten van jouw zelfgemaakte kleding of accessoires.
  • Nylon garen is licht in gewicht: Dit maakt het comfortabel om te dragen.
  • Nylon garen is zeer elastisch: Door de hoge elasticiteit kan het goed meebewegen met jouw lichaam.
  • Nylon garen is snel droog: Ideaal voor intensieve beweging of natte omstandigheden zoals zwemkleding of sportkleding.
  • Nylon garen is bestand tegen kreuken: Het is kreukvrij waardoor je niet hoeft te strijken en makkelijker onderhouden is. 

Verschillende toepassingen van nylon garen

Wij hebben in onze collectie veel nylon garen om te haken of breien. Nylon Het is breed toepasbaar en je kan er veel leuke creaties mee maken! Denk bijvoorbeeld aan:

  • Kleding: Ideaal voor het haken en breien van babykleertjes of een vest. Lang Yarns Alpaca Superlight is hier zeer geschikt voor. Dun, lichtgewicht en er zit ook Merinowol in.
  • Sokken: Scheepjes Downtown is een prachtig sokkengaren, verkrijgbaar in vele kleuren. Het is gemaakt van een melange van 75% Extra Fine Merino en 25% Nylon, wat ervoor zorgt dat het een heerlijk zacht, maar ook sterk garen is. Perfect voor het breien van sokken!
  • Accessoires: Maak zachte, fluffy en sterke tassen met onze nylon garen. Scheepjes Softy is hier perfect voor. 

Nylon wordt zeer vaak in combinatie met andere soorten natuurlijke of synthetische vezels gecombineerd. Door nylon met andere vezels toe te voegen, bijvoorbeeld katoen, wol of acryl, ontstaat een garenmix die de sterke eigenschappen van polyamide combineert met de eigenschappen van katoen, wol of acryl

Nylon wordt gebruikt voor het versterken van een katoenen, wollen of acryl draad en maakt deze sterk en vormvast. In combinatie met de warmte- of vochtregulerende eigenschappen van wol of katoen is het een fijn garen om mee te breien of haken.

Het percentage nylon staat op je wikkel. De hoeveelheid aan toegevoegde nylon staat in een percentage genoemd op de wikkel van je garen. Lees op de wikkel ook altijd het wasvoorschrift. Zo blijft je handwerk ook mooi nadat je het hebt gewassen en kun je jarenlang van je creatieve werk genieten.

 

Hoge kwaliteit nylon garen kopen bij Happy Crafts

De uitgebreide collectie aan polyamide garen kun je voordelig en veilig online kopen bij Happy Crafts.

Veel artikelen hebben wij op voorraad en hierdoor bieden wij een snelle levering. Veelal binnen 1-2 werkdagen verzenden wij je bestelling. Daarnaast verzenden wij met DHL. Bovendien heb je altijd 30 dagen niet-goed-geld-teruggarantie!