Viscose

Filter
Oplopend sorteren

Items 13-19 van 61

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Oplopend sorteren

Items 13-19 van 61

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst

Viscose

Wat is viscose?

Viscose is een natuurlijk materiaal. Viscose garen is een heerlijk zacht garen gemaakt uit half-synthetische vezels. Het wordt gemaakt van verschillende vezels zoals bamboe, houtpulp of katoen. Hier komt een stroperige organische vloeistof uit. Deze vloeistof wordt chemisch bewerkt waardoor het garen semi-synthetisch wordt. Doordat het met chemicaliën wordt behandeld is het niet geheel een natuurlijk materiaal, maar heeft viscose wel de eigenschappen van natuurlijk materiaal. 

Viscose garen wordt vaak gebruikt in zomerkleding. 

Waarom viscose garen?

Viscose garen brengt veel voordelen met zich mee:

  • Natuurlijke glans: Viscose wordt ook wel de kunstzijde genoemd, want de stof geeft een zijdeglans waardoor het een luxe uitstraling heeft.
  • Duurzaam: Viscose garen is als kunstvezels gemaakt van natuurlijke stoffen waardoor het biologisch afbreekbaar is.
  • Huidvriendelijk: Net als echte zijde is het erg zacht en soepel voor de huid.
  • Ademend: Viscose is, net zoals andere organische vezels, ademend. Heerlijk als het warm is in de zomer.
  • Koel: Doordat viscose een ademende stof is, blijf je lekker koel.
  • Lichtgewicht: Ook is het erg lichtgewicht, dit maakt het comfortabel om overal naartoe te dragen.
  • Vochtabsorberend: Viscose garen houden je droog in de zomer.

 

Viscose wordt zeer vaak in combinatie met andere soorten natuurlijke of synthetische vezels gecombineerd. Door viscose met andere vezels toe te voegen ontstaat een garenmix die de sterke eigenschappen van viscose combineert met de eigenschappen van andere vezels. 

Viscose wordt vaak gemengd met polyester of elastaan. Viscose met polyester of elastaan zorgt voor een sterk, slijtvast, kreukvrij en rekbaar garen. Viscose is de perfecte stof als je het beste van katoen en zijde wilt. Viscose is namelijk het perfecte alternatief voor deze twee stoffen omdat het net zo soepel, lichtgewicht, zacht en ademend is. Hierdoor heb je ook vaak katoen viscose garen. Of viscose polyester garen. 

 

Toepassingen van viscose garen

In combinatie met al deze eigenschappen is het een fijn garen om mee te breien of te haken. Je kan hiermee veel leuke en veelzijdige creaties maken, zoals:

  • Kleding: Viscose garen is perfect voor zomerkleding. Maak bikini’s of topjes met dit flexibele en zijdezachte garen. Durable Formidable is een mooi luxe garen gemaakt van bamboe viscose.
    Of maak een mooie jurk voor een zachte zomeravond met de Lang Yarns Linello. Het garen is gemaakt van natuurlijke vezels: katoen, linnen en viscose.
  • Accessoires: Maak dunne, luchtige sjaals of een omslagdoek met het luxe Lang Yarns Wooladdicts Pride garen. Dit garen is samengesteld uit 40% linnen, 32% katoen en 28% viscose. 

Het percentage viscose staat op je wikkel. De hoeveelheid toegevoegde viscose staat in een percentage genoemd op de wikkel van je garen. Lees op de wikkel ook altijd het wasvoorschrift. Zo blijft je handwerk ook mooi nadat je het hebt gewassen en kun je jarenlang van je creatieve werk genieten.

Hoge kwaliteit viscose garens kopen bij Happy Crafts

De uitgebreide collectie aan viscose garen kun je voordelig en veilig online kopen bij Happy Crafts.

Veel artikelen hebben wij op voorraad en hierdoor bieden wij een snelle levering. Veelal binnen 1-2 werkdagen verzenden wij je bestelling. Daarnaast verzenden wij met DHL. Bovendien heb je altijd 30 dagen niet-goed-geld-teruggarantie!