Trustpilot

Continentaal breien

Wat is Continentaal breien?

Bij continentaal breien houd je de draad om je linker wijsvinger en de naalden los in je handen. Voordeel is dat het sneller gaat omdat je de draad niet meer om de naald hoeft te leggen, het is daardoor ook minder belastend voor je schouders en het breiwerk kan bij grotere projecten op je schoot liggen. Daarom gaan steeds meer mensen continentaal breien.

 

Continentaal breien - recht

Je draad doe je om je linkerwijsvinger. Eventueel ‘weef’ je de draad verder door je andere vingers (bijvoorbeeld over je wijsvinger, onder je middelvinger, over je ringvinger en onder je pink door) om een beetje spanning op de draad te houden. Probeer dit uit, al doende kom je erachter wat voor jou het prettigst werkt.

  1. Steek je rechternaald door het bovenste lusje op je linkernaald, van onder naar boven. Zorg dat je rechternaald achter je linkernaald ligt.
  2. Pak met je rechternaald de draad van achter naar voren op en haal deze door de lus op je linkernaald.
  3. Laat de steek nu van je linkernaald glijden.

 

Continentaal breien - averecht

Zorg dat je draad voor je werk ligt.

  1. Steek je rechternaald door het bovenste lusje op je linkernaald, van boven naar onder. Zorg dat je rechternaald voor je linkernaald ligt.
  2. Pak met je rechternaald de draad van achter naar voren op en haal deze (van onder naar boven) door de lus op je linkernaald.
  3. Laat de steek nu van je linkernaald glijden.

Vind je continentaal breien niet prettig? Probeer eens Europees breien. Europees breien (of Engels breien) is de bekendste manier van breien. Je houdt de draad in je rechterhand en de breinaalden onder je armen. Met je rechterhand sla je je draad steeds om je naald. Klik voor een uitleg van Europees breien op het betreffende kopje van onze gratis online cursus "leren breien voor beginners".

 

Meer weten?

Kijk gauw naar onze gratis online cursus "leren breien voor beginners" voor nog meer breitechnieken!

 

Breibenodigdheden

Ben je op zoek naar breibenodigdheden? Kijk dan verder in ons assortiment van: