5x de leukste verloopgarens

5x De leukste verloopgarens

Een echte lieveling van veel haak- en breifans; verloopgaren!  
Elke bol streepgaren is steevast een lust voor het oog en per collectie verkrijgbaar in verschillende varianten. De mooi op elkaar afgestemde kleuren geven tijdens het breien of haken een prachtig geschakeerd patroon. Handwerken met verloopgaren verveelt nooit, het maakt je blijvend nieuwsgierig naar de volgende kleur op de bol. Met steeds weer een nieuwe kleurverrassing werk je daarom graag nog een paar toeren extra door en voor je het weet is je project af! Een leuke bijkomstigheid van verloopgarens? Je hoeft achteraf maar weinig draadjes af te hechten. 
 
De leukste verloopgarens in een samenstelling van wol of acryl hebben we voor je op een rijtje gezet. Toch even een waarschuwing vooraf; het wordt nog lastig kiezen uit zoveel variaties aan kleur.

1. Lang Yarns Merino 200 – bébé color 

Met deze sheep friendly zachte merino kun je voor een baby op komst of een kleintje aan de slag. Kies voor zachte pastels of een meer pittige kleurencombinatie. Je haakt en breit er de liefste truitjes, vestjes of luierbroekjes van. Natuurlijk is deze dunne merino ook fantastisch voor een delicaat gehaakte omslagdoek of gebreide top.

2. DMC Pirouette  

Met wel 500 meter op een bol haak je met twee stuks al een mooie sjaal of brei je van 3 bollen een gezellige trui. Dit verloopgaren van 100% acryl is budgettair erg aantrekkelijk geprijsd. Met de look van wol is dit een echte hebben-hebben-hebben bol!

Van de DMC Pirouette XL hebben wij bij Happy Crafts een breipakket van een modieuze Love to knit shrug in ajour patroon verkrijgbaar. Leuk om te breien en heerlijk comfortabel om te dragen. Verkrijgbaar in maat S/M en L/XL.

3. My Boshi - My Socks Pixel 

Deze bol is niet alleen verkrijgbaar in geweldige kleurencombinaties, maar ruikt ook nog eens heerlijk. De bol van 390 meter – genoeg voor een paar fijne sokken – is verrijkt met aloë vera. Een feestje voor je handen om mee te werken en het maakt de wollen draad nog zachter. Deze dikkere sokkenwol is ook goed te gebruiken voor een mooie omslagdoek of ander modeaccessoire. 

4. Scheepjes Secret Garden 

Op zoek naar een verloopgaren zonder wol, maar die wel zo zacht aanvoelt? De Scheepjes Secret Garden bestaat uit acryl met een flinke toef zijde en katoen. Dat draagt heel prettig. Het kleurverloop van het garen is uitgevoerd met op elkaar afgestemde tinten zoals je die vindt in een bloementuin. Combineer voor de afwisseling de Secret Garden met bijpassende uni kleuren uit dezelfde collectie.

5. Lang Yarns Frida 

De zacht gesponnen 100% merino is al pure verwennerij, maar het subtiele kleurverloop van de Lang Yarns Frida levert ook nog eens oogstrelend haak- en breiwerk op. 
Elke bol van 100 gram telt 220 meter. Met een paar bollen maak je dus al een leuk fashion item. Brei met de Frida bijvoorbeeld deze schattige Almond Baby Sweater. Het gratis Happy Crafts patroon vind je hier.